Leuke reactie van Gijs via de mail

Gijs volgde in 2019 alle drie de workshops die ik geef over opruimenadministratie en de mailbox. Ik vroeg hem of hij kon beschrijven wat hij heeft geleerd. Deze leuke reactie kreeg ik terug:

Alles op orde

Ik ben een tijdje terug, ik denk een jaartje geleden, op zoek geweest naar hulp voor mijn problemen. Niet zulke heftige problemen hoor, maar wel lastig.

Ik kon mij er niet toe zetten om de rommel in mijn huis op te gaan ruimen. Ik bleef het maar uitstellen. Van nature ben ik  niet lui. Ik ben wel bewaarderig. Oh ja, en ik woon alleen. Ik hoef het dus niet voor een ander op te ruimen. Ik kon er ook wel tijd voor vinden. Ik heb ook wel eens pogingen ondernomen door gewoon een hele dag te reserveren en dan ook schoon te maken.

Dat werkte wel en dat gaf ook wel enige voldoening. Maar na verloop van tijd lagen er weer spullen. En voor ik het wist was het weer een rommeltje.

Ik kon dus zeggen dat ik alles wel zo’n beetje geprobeerd had maar het bleef hetzelfde.

Zoals gezegd was ik een jaartje geleden op zoek. Zo kwam ik in contact met Irma Spaans van Mijn Huis Op Orde en volgde ik de workshop Opruimen.

Ik kan er wel een heel epistel over schrijven maar waar het op neerkomt is dat ik er wegging met een heel andere kijk op opruimen. Ik heb een hele doos met tips en tricks meegekregen. Die zorgen ervoor dat ik niet alleen meer weet over hoe accuraat op te ruimen. Maar ook wat het met mij doet en hoe ik slim kan opruimen en mijzelf tussentijds kan belonen. 

Dit laatste zorgt er weer voor dat je bij elk opruimmoment een goed gevoel krijgt waardoor het ook weer aantrekkelijker wordt om het volgende klusje weer aan te pakken. Ik zie er niet meer 'als een berg' (rommel) tegenop.

Ik ben dus erg blij met het geleerde en ik heb inmiddels al twee andere workshops gevolgd (workshop administreren en workshop mailbox) die mij helpen om hierna alles op orde te krijgen.

Hier spreekt iemand met een opgeruimd gevoel.

Gijs Kalkman


Wil je ook meer leren over opruimen, administratie en de mailbox? Volg een workshop. Wil je liever individuele begeleiding? Neem dan contact met me op voor raad en advies. En wie weet gaan wij wel samen aan de slag!Reacties

Laat een reactie achter