Piekeren helpt niet

April was een drukke maand: opruimen met klanten, naar cursus, studeren. Afspraken en van alles wat.

Daardoor kwam het schrijven van de nieuwsbrief van april op het laatste weekend aan. Geen probleem: eerst naar yoga en dan lekker aan de slag. Dus niet! 

Ik ging onderuit met de fiets en verdraaide mijn knie. Big Time! Daar zat ik met mijn been omhoog, steunkous en icepack. Ik had veel pijn en lag 's nachts wakker. En dat is een ideale combinatie om te piekeren: 'Hoe moet het nou met .....?' 'Wat als ik straks niet ...?' 'Wat als er ....?'

Vul maar een pieker-puntje in, de combinaties zijn eindeloos. Echt creatief werd ik niet van de pijn, het piekeren en het slaapgebrek. Dus de nieuwsbrief bleef liggen en spookte door mijn hoofd.

Gelukkig gaat het nu beter: ik draag een knie-brace en neem zoveel mogelijk rust. In het Tijdschrift voor Coaching vond ik, oh toeval, interessante tips om piekeren te hanteren.

Deze tips heb ik bewerkt naar piekeren over opruimen. Ik blijf tenslotte wel organizer!

Dus bij dezen: de verlate nieuwsbrief van april in mei. Enjoy!

Pieker je zelf ook over het organiseren van je spullen, werk, administratie of mailbox? Kom in actie! Leg contact, dan bespreken we wat ik voor je kan betekenen. Van advies tot echt aan de slag. 

Enjoy, Irma

Reacties

Laat een reactie achter